Kedves vásárlóink! Budapesti üzletünkben áprlis 12.-től ismét a megszokott nyitvatartás lép életbe (H-CS 09.00-16.00, P 09.00-14.00)!

 

 A csomagok feladása változatlanul hétfőn, kedden, szerdán, csütörtökön történik!

 

Webáruházunkban, könnyen, gyorsan rendelhet!  --> szitafestekbolt.hu

 

Colorplan Kft. H-CS: 09.00 - 16.00   P: 09.00 - 14.00           Üzlet: +36 30 617 4224         Üzem: +36 26 342 807

Logo
Colors from Hungary Hazai gyártású szitafestékek és segédanyagok

Fényvisszaverő bevonatok készítése

Fényvisszaverő, sötétben tükröződő mintázatokat elsősorban az erre a célra készített speciálisan felragasztható fóliákkal készítenek. Szitanyomással is létrehozható hasonló effekt, bár a fóliák reflexiós képességét jó esetben is csak megközelíthetjük

A szitanyomáshoz alapvető kellék a megfelelő méretű foncsorozott üveggyöngy. Az üveggyöngyöt szitafestékhez keverve maximum 50% súlyarányban, a megfelelő szitaszövettel SEFAR 32 - 70 vékonyságú szitaszövettel nyomhatjuk

A szitafesték kiválasztásánál fontos szempont, hogy milyen alapanyagra dolgozunk. Természetesen csak átlátszó pépekhez érdemes keverni az üveggyöngyöt. Vizes bázisú, plastisol, és szilikonbázisú szitafestékek is alkalmasok lehetnek ilyen nyomatok készítéséhez (Printex LX, Plastcolor Zselé)

Tapasztalatunk szerint a reflexió szempontjából, jobb eredményt érünk el, ha az üveggyöngyöt nem a festékbe keverjük, hanem a nyomást követően a nedves festékrétegre szórjuk. Hasonlóan mintha transzfer matricát készítenénk ragasztóporral. Az üveggyöngy jól tapad a nedves festékrétegen, a felesleg könnyen lerázható.

A szórás után a nyomatot hő kezelni kell! A nyomat felületét nem érdemes túl nagy nyomással és fényes papíron keresztül vasalni, mert a kisimuló fényes felület csökkenti a reflexiót! Mindkét technológiával színes alapanyagokra is készíthetünk fényvisszaverő felületet, ehhez nem kell fehér színű alapot nyomnunk, mert speciális a foncsorozott üveggyöngy fedőkéssége.

 

Amennyiben kérdése, lenne kérjük hívja a 06 26 342 807 telefonszámot!

 

 
 

© 1990 - 2021 colorplan.hu - Minden jog fenntartva!