Webáruházunkban, könnyen, gyorsan rendelhet! Link:  szitafestekbolt.hu

 

Colorplan Kft. H-CS: 09.00 - 16.00   P: 09.00 - 14.00           Üzlet: +36 30 617 4224         Üzem: +36 26 342 807

Logo
Colors from Hungary Hazai gyártású szitafestékek és segédanyagok

Printex FEL 45

Vizesbázisú fedőfehér nyomópép

Kémiai felépítés: Titándioxid, anionaktív műgyanták és szintetikus sűrítők vizes diszperziója

Megjelenés: sűrű, fehér paszta

pH-érték: 7,5 - 9

Viszkozitás: 25.000 - 30.000 mPas Haake-féle viszkoziméterrel mérve

Tárolás:

Lezárt edényben +5 és +20 oC között 6 hónapig tárolható. Sugárzó hőtől és fagytól védeni kell.

Alkalmazása

A Printex FEL 45 segítségével színes textíliákon elasztikus fehér nyomatokat készíthetünk. Kiváló a fedőképessége. A Printex FEL 45 vízzel hígítható és Printex V-vel sűríthető.

  • Abban az esetben, ha olyan textíliát kell nyomni, amely sok szintetikus szálat tartalmaz, valamint magas pigment tartalom esetén javasoljuk 1-8 % Fixirer-2 reaktív műgyanta adagolását. A Fixirer-2 javítja a dörzs- és mosásállóságot, de kedvezőtlenül hat a textília fogására.
  • A Fixirer-2-vel kevert nyomópép fazékideje 3 nap.
  • Katalizátor SV 0,5-1% hozzákeverésével a nyomatok szobahőmérsékleten rögzülnek és utólagos hőkezelést nem igényelnek. A Katalizátor SV-t csak döntő részben természetes szálas anyagot tartalmazó textíliák esetén javasoljuk használni, és hatásosságáról minden esetben próbanyomatok készítésével kell megbizonyosodni. A Katalizátor SV alkalmazása kedvezőtlenül hat a nyomat rugalmasságára, fogására.
  • A Katalizátor SV-vel kevert nyomópépek fazékideje 24 óra.

A nyomópép kombinálható a Printex EL nyomópéppel. A két nyomópép különböző arányú keverékei segítségével a megfelelő fedőképességű színes nyomópépeket lehet elkészíteni.

Irányrecept:

  • 40% Printex FEL 45
  • 40-60% Printex EL
  • 0 - 5 % Fixirer-2
  • 0-15% színes pigment

Nyomat hőrögzítése

kontakt hővel 170-180 oC-on 10-20 mp

Javasolt szitaminőség

Poliészter-Monofil 32-68-ig

Javasolt fotóemulzió

Tárolása

Zárt állapotban fagytól védve tárolandó. Eltarthatósága: 6 hónap. Hosszabb ideig tartó tárolás után alaposan fel kell keverni.

Ajánlás

A fedő nyomópépek magas szárazanyag tartalmuknál fogva gyorsan száradnak. Az első nyomat készítése előtt érdemes a sablonra nyomóoldalon egy kevés vizet porlasztani. Így elkerülhető a gyors beszáradás. Ha az alkalmazott technológia miatt a két nyomás közötti hosszabb szünetek elkerülhetetlenek, a mintára a nyomópépet vastagon kell teríteni (a sablont fel kell "bőrözni).

Több szín egymás utáni nyomásakor számolni kell azzal, hogy a jó fedőképesség érdekében vastagon nyomott nyomópépet a következő szita "visszaszedi". Tökéletes minőséget csak köztes szárítással lehet elérni. Fényes felületű, rossz nedvszívó képességű vagy döntően szintetikus szálat tartalmazó textíliák esetén a fedő nyomópépekkel nem minden esetben érhető el megfelelő dörzs- és mosásállóság. Különösen a poliamidot és a viszkózt tartalmazó textíliák esetén számíthatnak gyenge valódisági értékekre.


Megjegyzés

Kérjük, hogy a szérianyomás előtt minden esetben végezzen próbanyomást. Győződjön meg, hogy a megfelelő valódisági értékek az aktuális alapanyagra az Ön technológiai körülményei között elérhetők-e!

 

 

 
 

© 1990 - 2023 colorplan.hu - Minden jog fenntartva!