Printex FEL 45

Vizesbázisú fedőfehér nyomópép

Kémiai felépítés: Titándioxid, anionaktív műgyanták és szintetikus sűrítők vizes diszperziója

Megjelenés: sűrű, fehér paszta

pH-érték: 7,5 - 9

Viszkozitás: 25.000 - 30.000 mPas Haake-féle viszkoziméterrel mérve

Tárolás:

Lezárt edényben +5 és +20 oC között 6 hónapig tárolható. Sugárzó hőtől és fagytól védeni kell.

Alkalmazása

A Printex FEL 45 segítségével színes textíliákon elasztikus fehér nyomatokat készíthetünk. Kiváló a fedőképessége. A Printex FEL 45 vízzel hígítható és Printex V-vel sűríthető.

A nyomópép kombinálható a Printex EL nyomópéppel. A két nyomópép különböző arányú keverékei segítségével a megfelelő fedőképességű színes nyomópépeket lehet elkészíteni.

Irányrecept:

Nyomat hőrögzítése

kontakt hővel 170-180 oC-on 10-20 mp

Javasolt szitaminőség

Poliészter-Monofil 32-68-ig

Javasolt fotóemulzió

Tárolása

Zárt állapotban fagytól védve tárolandó. Eltarthatósága: 6 hónap. Hosszabb ideig tartó tárolás után alaposan fel kell keverni.

Ajánlás

A fedő nyomópépek magas szárazanyag tartalmuknál fogva gyorsan száradnak. Az első nyomat készítése előtt érdemes a sablonra nyomóoldalon egy kevés vizet porlasztani. Így elkerülhető a gyors beszáradás. Ha az alkalmazott technológia miatt a két nyomás közötti hosszabb szünetek elkerülhetetlenek, a mintára a nyomópépet vastagon kell teríteni (a sablont fel kell "bőrözni).

Több szín egymás utáni nyomásakor számolni kell azzal, hogy a jó fedőképesség érdekében vastagon nyomott nyomópépet a következő szita "visszaszedi". Tökéletes minőséget csak köztes szárítással lehet elérni. Fényes felületű, rossz nedvszívó képességű vagy döntően szintetikus szálat tartalmazó textíliák esetén a fedő nyomópépekkel nem minden esetben érhető el megfelelő dörzs- és mosásállóság. Különösen a poliamidot és a viszkózt tartalmazó textíliák esetén számíthatnak gyenge valódisági értékekre.


Megjegyzés

Kérjük, hogy a szérianyomás előtt minden esetben végezzen próbanyomást. Győződjön meg, hogy a megfelelő valódisági értékek az aktuális alapanyagra az Ön technológiai körülményei között elérhetők-e!