Kedves vásárlóink! Budapesti üzletünkben áprlis 12.-től ismét a megszokott nyitvatartás lép életbe (H-CS 09.00-16.00, P 09.00-14.00)!

 

 A csomagok feladása változatlanul hétfőn, kedden, szerdán, csütörtökön történik!

 

Webáruházunkban, könnyen, gyorsan rendelhet!  --> szitafestekbolt.hu

 

Colorplan Kft. H-CS: 09.00 - 16.00   P: 09.00 - 14.00           Üzlet: +36 30 617 4224         Üzem: +36 26 342 807

Logo
Colors from Hungary Hazai gyártású szitafestékek és segédanyagok

Szilprint termékcsalád

Alkalmazási terület és általános tulajdonságok: Textil festék

Kémiai felépítés:    két komponensű festék, katalizátor arány 90/10
Megjelenés:    sűrű, átlátszó, fehér, vagy színes paszta
Tárolás:    lezárt edényben +5 és +20 C között 1 év

Felhasználási terület

A Szilprint termékeket textil nyomására fejlesztettük ki. A termék ideális harsinya, kötött-árú, úszósapka,  fehérnemű, gyermek ruházat, sport ruházat, csúszásgátló kesztyű, zoknitalp és általában olyan ruházatok nyomására, ahol elengedhetetlen a magas fokú rugalmasság, és a kiváló mosásállóság. A nyomatok fényesek és nagyon finom tapintásúak. A szilprint festékek nem veszélyesek sem a környezetre, sem az egészségre, kifejezetten környezetbarát termékek.

Használati útmutató

Válassza ki a megfelelő színt, majd keverje el 3 száalék arányban a Szilprint katalizátorral. Hígítsa, amennyiben szükséges a Szilprint hígítóval (maximum 5%). Keverje alaposan el, majd a nyomáshoz válasszon 12 - 77 közötti szitasűrűséget. Nagyobb vastagság eléréséhez, használhat 12 - 34 szitaszövetet maximum 200 - 500 mikron vastagságú, fotó emulzióval.

A Szilprint színválasztékában található alapszínek nem fedőképesek így sötét textil estén javasoljuk, hogy először egy fehér alapot nyomjon a Szilprint fedő fehérel, majd rövid szárítás után ismételje meg a szitázást a kívánt színnel. Ezzel a módszerrel magas fokú fedés érhető el.

Mivel a Szilprint szilikon bázisú festék, így hagyományos festékekkel nem nyomható felül. A Szilprint termékskálája azonnal használható színes valamint Szilprint Fehér (fedőfehér), Szilprint EX-C (habnyomópép koncentrátum) Szilprint Bázis (transzparens bázis) és Szilprint Katalizátorból tevődik össze.

Szilprint EX-C


A Szilprint EX-C (habnyomópép koncentrátum) bármely már rendelkezésünkre álló Szilprint szitafestékből habnyomópépet készíthetünk, amellyel kiváló mosásállóságú és az adagolástól függően különböző magasűgú habnyomatok készíthetőek. A termék kiválóan alkalmas a Szilprint termékek mattítására. A Szilprint EX-C önmagyában nem nyomható.

Írányreceptek:


Habnyomópépként    

30% Szilprint EX-C
60% Szilprint szín (A komponens)
3% Szilprint B komponens

Természetes Velur utánzat
   
10% Szilprint EX-C
80% Szilprint szín (A komponens)
3% Szilprint B komponens

Matt nyomópép

5% Szilprint EX-C
85% Szilprint szín (A komponens)
3% Szilprint B komponens

A felsorolt irányreceptektől tetszés szerint eltérhet, de a katalizátornak mindig 3% részt kell biztosítani a receptben.


Szilprint Bázis

Teljesen átlátszó, zselé szerű nyomatok készíthetőek. Jól keverhető poliészter glitterekel és gyöngyház pigmentekkel. Alkalmas kész szitafestékek árnyalatának világosítására.

Szilprint Fehér


Fedőfehér nyomópép. Önállóan, és alanyomópépként is használható.

A katalizált festékek eltarthatósága

Katalizálás után a Szilprint termékek több mint 12 óráig használható szobahőmérsékleten (20-25°C), amely lehetővé teszi a folyamatos munkát.

Szárítás:


A Szilprint 160-170°C-on, polimerizálódik a hőkamrában, a Szilprint katalizátor biztosítja a reakciót, de csak megfelelő hőmérséklet esetén. A katalizált Szilprint 12 óra elteltével kezd megkötni, és válik folyamatosan egyre "gumiszerűbbé", majd az idő múlásával a festék nyomhatatlanná válik, azonban teljesen sosem polimerizálódik. A Szilprint nem tartalmaz oldószert és egyéb illékony összetevőt, így nyomás közben a festék nem szárad, és normál plastizolhoz hasonlóan viselkedik.

Sablonok tisztítása


A sablonok használat után közvetlenül Szilprint Szitamosó folyadékkal moshatók el.


A Szilprint szitanyomópépek előnyös tulajdonságai


- A plasztisolnál megszokott módon, dolgozhatunk a termékkel, nem kell tartani a sziták beszáradásától.

- Köztes szárítás hatására, gyorsan száradnak és jól egymásra nyomhatóak

- Nagyon jó tapadás és rugalmasság amely szinte az összes fellelhető textil anyag nyomására alkalmassá teszi.

- Különösen alkalmas kövér nyomatok készítésére

- Alkalmazásával elkerülhető a színes műszálas kelmék nyomásakor jelentkező migráció

- Vékony rétegben nyomva nagyon lágy nyomatot ad.

- A Szilprintel készült termékek közvetlenül vasalhatóak, a festék nem kenődik a vasaló talpára, ellentétben a plastisolokal ahol ez elkerülhetetlen volt.

- Kíválóan alkalmas transzfer fóliákkal való együttes alkalmazásra. A felnyomott festék-rétegbe a felvasalásakor nem ragad bele a transzferfólia. Természtesen a hagyományos transzfer fólia ragaszókat kell használni

- Maximálisan környzetbarát termék


A Szilprint szitanyomópépek hátrányos tulajdonságai

- Két komponensű rendszer,a festék katalizálás utáni eltarthatóságát szigorúan be kell tartani.

- Magas gramm sulyú, bolyhosodára hajlamos pamut pólók esetén ha a Szilprint termékeket nagyon vékonyan nyomjuk fel, mosáskor kopott hatást mutatnak, hasonlóan bármely vizesbázisú termékhez. Ezt elkerülendő, érdemes a festéket két rétegben nyomni.

- Nem alkalmas transzfer matricák készítéséhez

 

Megjegyzés

Kérjük, hogy szérianyomás előtt minden esetben végezzen próbanyomást. Győződjön meg, hogy a megfelelő színtartósság az aktuális alapanyagon az Ön technológiai körülményei között elérhető-e.

 

 

 
 

© 1990 - 2021 colorplan.hu - Minden jog fenntartva!