Kedves vásárlóink! Budapesti üzletünkben áprlis 12.-től ismét a megszokott nyitvatartás lép életbe (H-CS 09.00-16.00, P 09.00-14.00)!

 

 A csomagok feladása változatlanul hétfőn, kedden, szerdán, csütörtökön történik!

 

Webáruházunkban, könnyen, gyorsan rendelhet!  --> szitafestekbolt.hu

 

Colorplan Kft. H-CS: 09.00 - 16.00   P: 09.00 - 14.00           Üzlet: +36 30 617 4224         Üzem: +36 26 342 807

Logo
Colors from Hungary Hazai gyártású szitafestékek és segédanyagok

Transzfer por (Melt por)

Ragasztó anyag, amely elsősorban a plasztisol transzfermatricák készítéséhez használatos.

Üzletünkben három különböző típusú Melt por kapható. Melt 03 néven a hagyományos, leggyakrabban használt terméket forgalmazzuk, az Extra Melt por puhább fogást, rugalmasabb nyomatot eredményez, a Finom Melt kisebb szemcseméretű, púder állagú, ezért Plastcolor szitafestékbe is keverhető!

 

Fizikai tulajdonságai

  • termoplasztikus kopolimer
  • szemcseméret 80-200 μ

Használatának előnyei

  • Jelentősen csökkenthető a transzferálás hőmérséklete, akár 130Co alatt is átvasalható matricákat lehet készíteni.

Ezáltal elkerülhető a rasztertechnikával készült színes alapanyagokra szánt (fehérrel lefedett) matricák transzferálás utáni fakulása, melynek oka a magasabb hőmérsékleten fellépő termikus migráció.

  • Transzferálhatóvá válnak olyan textilanyagok is, melyek hagyományos körülmények között (180 – 185 Co-on 20 mp-ig történő vasalás) károsodnának, pl. megolvadnának.


Felhasználás

  • A MELT 03 port az utolsó szín felnyomása után közvetlenül „a nedves” nyomatra szórással lehet felhordani.
  • Szórás után a felesleges port le kell rázni a papír felületéről.
  • Ezután 90Co körüli szárítással a port rögzítjük a nyomat felületén. A papíron esetlegesen megtapadt port keféléssel, porszívóval el kell távolítani, különben a vasalás után fényes pontokat, elszíneződéseket okoz az áru felületén.
  • 100-110 Co hőrögzítéssel a nyomat felületén megtapadt port meg kell ömleszteni (üveges felületnek kell kialakulni). Erre a műveletre a könnyebb transzferálhatóságon kívül a kész matricák mechanikai stabilitása miatt is szükség van, azért hogy felhasználásukig a tárolás közben ne sérüljenek.

Transzferálás

120 – 190 Co között bármely hőmérsékleten végezhető, de alapvetően befolyásolja a használt transzferpapír minősége. Választékunkból az Arjowiggins 105 gr transzferpapírját javasoljuk.

A porozott matricák átvasalása után a papír lehúzása kizárólag hidegen történhet.

 

Megjegyzés

Kérjük, hogy a szérianyomás előtt minden esetben végezzen próbanyomást. Győződjön meg, hogy a megfelelő valódisági értékek az aktuális alapanyagra az Ön technológiai körülményei között elérhetők-e!

 

 

 
 

© 1990 - 2021 colorplan.hu - Minden jog fenntartva!