Kedves vásárlóink! Budapesti üzletünkben áprlis 12.-től ismét a megszokott nyitvatartás lép életbe (H-CS 09.00-16.00, P 09.00-14.00)!

 

 A csomagok feladása változatlanul hétfőn, kedden, szerdán, csütörtökön történik!

 

Webáruházunkban, könnyen, gyorsan rendelhet!  --> szitafestekbolt.hu

 

Colorplan Kft. H-CS: 09.00 - 16.00   P: 09.00 - 14.00           Üzlet: +36 30 617 4224         Üzem: +36 26 342 807

Logo
Colors from Hungary Hazai gyártású szitafestékek és segédanyagok

Katalizátor SV2

Hidegen térhálósító a PRINTEX márkájú vizesbázisú nyomópépekhez


Alkalmazása

A KATALIZÁTOR SV2-t közvetlenül a nyomás előtt érdemes a PRINTEX típusú szitafestékekhez keverni az alábbi receptúra szerint:

  • PRINTEX szitafestékek 99-95 %
  • KATALIZÁTOR SV2 1-5 %

A hozzáadott katalizátor mennyisége annak függvényében változik, hogy a hőkezelési hőmérsékletet csak csökkenteni akarjuk-e, vagy teljesen mellőzük-e azt. Arról, hogy a hőkezelést teljesen elhagyhatjuk-e, a következő teszt segítségével győződhetünk meg:

A nyomott anyag egyik felét a teljes száradást követően hőkezeljük: 180°C-on 10 másodpercig levasaljuk, a másik felét nem (csak a minta egyik felét érje hő!).

Nem hőkezelt felület -> Hőkezelt felület

Ezután az anyagot 60°C-on kimossuk. Amennyiben nem tapasztalunk különbséget, a szitafestéket helyes arányban kevertük katalizátorral. Ha azonban a nyomat két felének - a hőkezelt és a csak katalizált terület - minősége eltérő (máshogyan kopott a nyomáspróba hatására), még több katalizátort kell hozzáadnunk, és az új keverékkel újra végre kell hajtani a tesztet addig, amíg a két nyomat minősége meg nem egyezik. Amennyiben a katalizátor mennyiségét nem kívánjuk tovább növelni, akkor a hőkezelés hőmérsékletét kell változtatni.

A KATALIZÁTOR SV2-vel kevert szitafesték fazékideje 1-3 nap a klimatikus viszonyok függvényében. A túlságosan besűrűsödött, és nem nyomható katalizátoros szitafesték nem regenerálható.

 

Megjegyzés

Kérjük, hogy szérianyomás előtt minden esetben végezzen próbanyomást. Győződjön meg, hogy a megfelelő valódisági értékek az aktuális alapanyagon az Ön technológiai körülményei között elérhetők-e!

 

 

 
 

© 1990 - 2021 colorplan.hu - Minden jog fenntartva!