Webáruházunkban a teljes kínálatunk! könnyen, gyorsan rendelhet! Link:  szitafestekbolt.hu 
Hobbiművészek, Kreatívok, Fluid Art rajongók! Elindult a kreativfestek.hu

Colorplan Kft. H-CS: 09.00 - 16.00   P: 09.00 - 14.00           Üzlet: +36 30 617 4224         Üzem: +36 26 342 807

Logo
Colors from Hungary Hazai gyártású szitafestékek és segédanyagok

Plastcolor W I P

Plasztisol nyomópép

Kémiai felépítés: PVC plasztisol és Titándioxid keveréke

Megjelenés: fehér, sűrű pépek

Viszkozitás: 35.000 - 40.000 mPas Haake-féle viszkoziméterrel mérve

Tárolás: szobahőmérsékleten, napfénytől védve


Alkalmazás

Plastcolor W I P elsősorban alapnyomó festékként előnyomáshoz ajánlott. Két rétegben nyomva köztes szárítással, megfelelően fed.

A  Plastcolor Fedő fehér és a W I P közötti eltérés:

A 2014-es fejlesztésű Plastcolor W I P termékünk a vizes fedőfestékekhez hasonló állagú, könnyen nyomható, és nyomás közben is megtartja állandó viszkozitását, gyorsan szárad.

Hígítás –  0 - 10%, Plastcolor H vagy Plastcolor H conc. 0,5 – 2% adagolásával.

A Plastcolor H conc. már 0,5% adagolásával is jelentős mértékben csökken a pép viszkozitása úgy, hogy a lágyító-kötőanyag arány nem változik.

 

Hőkezelés

A Plastcolor nyomófestékeknek a hagyományos plasztisol nyomópépekhez képest alacsonyabb a rögzítés hőigénye (zselizálódás). A rögzítési feltételek a szárító teljesítményétől függnek. Infraszárítóknál figyelembe kell venni azt, hogy a világos és sötét színű helyek energia-felvétele eltérő, tanácsos megfelelő előkísérelteket végezni.

A nyomat rögzítése kontaktvasalóval is megoldható. Ebben az esetben a száraz nyomatot szilikonos papíron keresztül kell hőkezelni.

Rögzítési körülmények: 150 - 180 oC  20 -   5 mp

Vasalás után a papír forrón és hidegen egyaránt eltávolítható a nyomatról. Ha a rögzítési körülményeket megfelelően választották meg, a papíron nem marad festéknyom.

Fényes papírt használva a nyomat is fényes lesz, matt papír esetén (pl. egyszerű zsírpapír) selyemfényű felületet kapunk.


A nem megfelelően hőkezelt nyomatok rugalmatlanok, durva fogásúak, és porlanak. Mosásállóságuk gyenge.

  1. A plastisol festékek esetén is különálló munkafolyamat a szárítás és a hőkezelés. Nagyobb felületű, vastagabb festékréteget hordozó minták nyomásakor optimális hőkezelésre utal, ha a nyomat rugalmas.                                                                                                

Fekete vagy sötét színű pólók nyomása esetén különösen figyelni kell a világos és a sötét színű helyek energia felvételének különbözőségére.

Rövid idejű és túl magas hőmérsékletű szárítás és hőkezelés a nem megfelelően zselizálódó világos színű festékek mellett a sötét textíliákat károsíthatja (a szálak szakító szilárdsága csökken).

 

Megjegyzés

Kérjük, hogy a szérianyomás előtt minden esetben végezzen próbanyomást. Győződjön meg, hogy a megfelelő valódisági értékek az aktuális alapanyagra az Ön technológiai körülményei között elérhetők-e!

 

 

 
 

© 1990 - 2024 colorplan.hu - Minden jog fenntartva!