Kedves vásárlóink! Budapesti üzletünkben áprlis 12.-től ismét a megszokott nyitvatartás lép életbe (H-CS 09.00-16.00, P 09.00-14.00)!

 

 A csomagok feladása változatlanul hétfőn, kedden, szerdán, csütörtökön történik!

 

Webáruházunkban, könnyen, gyorsan rendelhet!  --> szitafestekbolt.hu

 

Colorplan Kft. H-CS: 09.00 - 16.00   P: 09.00 - 14.00           Üzlet: +36 30 617 4224         Üzem: +36 26 342 807

Logo
Colors from Hungary Hazai gyártású szitafestékek és segédanyagok

Fotecoat 1915 WR

Vizesbázisú fotóemulzió


A termék általános jellemzői:

Közepes viszkozitású, magas szárazanyag-tartalmú vizesbázisú fotóemulzió, melyet a gyártó cég kifejezetten kézi filmnyomás számára fejlesztett ki. Az alapemulzió lila színű, mely érzékenyítéskor barnává válik, a jól előhívott sablon ismét lila lesz. Rétegvastagsága nagy. Kiváló tulajdonságai elsősorban fedőfestékek nyomásakor jelentkeznek.
 
Érzékenyítés:

A zacskóban szállított érzékenyítőt nem kell előzőleg vízben feloldani, hanem feloldás nélkül direkt módon kell az emulzióhoz hozzákeverni. Érzékenyítés után célszerű 24 órát pihentetni a keveréket, hogy a keverés során keletkezett légbuborékok eltávozzanak

Felhasználás:

Az érzékenyített fotóemulzió felhordása a filmnyomó sablonra hasonlóképpen történik, mint egyéb fotóemulziók esetében. Ajánlott rétegezés 1/1 vagy 1/2. (Miután az emulzió szárazanyag-tartalma igen magas, ennél nagyobb rétegszám felesleges.) A Fotecoat 1915 WR fotóemulzió rövid előhívás-idejű és retusálást gyakorlatilag nem igényel. Az optimális megvilágítási időt természetesen Önnek kell kísérletekkel kiválasztania, az alkalmazott megvilágító lámpától függően.

Megvilágítás:

A helyes megvilágítási időt minden esetben próbák sorával kell megválasztani, kiinduláshoz közlünk néhány a adatot 100 cm-ről történő megvilágításhoz.

43 T fehér PES szövet, fémhalogén lámpa esetén:

    2 kW            220 sec
    3 kW            115 sec
    5 kW              70 sec
    7 kW              50 sec


Az előhívott sablon kimosása:

Célszerű a megvilágított sablont egy vízzel telt "tepsiben" 2-3 percig áztatni, majd ezt követően erős vízsugárral kimosni. Abban az esetben, ha erre nincs mód, a sablon jobb és bal oldalát 1-2 percig folyamatosan gyenge vízsugárral nedvesíteni kell. Csak ezt követően kerülhet sor az erős nyomással történő kimosásra. A kimosott sablont  nedvszívó kendővel mindkét oldalán cseppmentesre kell törölni.

Tárolás

- Érzékenyítetlenül: 18 hónap

- Érzékenyítve és 20oC-on tárolva 1-2 hétig (maximum)

- Kész sablonok sötétben 3 hétig (20oC-on)         
Megjegyzés:

A Fotecoat 1915 WR fotóemulzió elsősorban vizesbázisú festékek nyomására alkalmas, de a sablon utánkezeléssel oldószerállóvá tehető. E képesség úgy érhető el, hogy az előhívott és megszárított sablont rákeles oldalról az előhívási időnek megfelelően ismét megvilágítjuk. Ezzel a technológiával kb. 50%-os oldószerállóságot érünk el, mely alkalmas arra, hogy egyes pigmentekben lévő oldószereknek az emulzióréteg ellenálljon. Ebben az esetben a későbbi rétegtelenítés természetesen több munkát igényel. Az emulzió oldószerállósága tovább növelhető vegyszerrel történő härterezéssel is.

 

 

 
 

© 1990 - 2021 colorplan.hu - Minden jog fenntartva!