Webáruházunkban, könnyen, gyorsan rendelhet! Link:  szitafestekbolt.hu

 

Colorplan Kft. H-CS: 09.00 - 16.00   P: 09.00 - 14.00           Üzlet: +36 30 617 4224         Üzem: +36 26 342 807

Logo
Colors from Hungary Hazai gyártású szitafestékek és segédanyagok

Fotechem 2044

Szitarétegtelenítő por
 

A termék általános jellemzői

A FOTECHEM 2044 fehér por, mely vízben feloldható, és így rétegtelenítő folyadék készíthető.


Felhasználás

1) Oldjuk fel a 100 g FOTECHEM 2044-et 10-20 l vízben. Az így keletkezett oldatot emulziók és polimer filmek rétegtelenítésére lehet felhasználni, indirekt zselatin filmekhez nem használható.

2) A rétegtelenítendő sablonból el kell távolítani a festékmaradványokat. A szita mindkét oldalát alaposan be kell kenni a rétegtelenítő oldattal egy erre a célra rendszeresített ecsettel. Néhány percig hagyjuk állni, majd erős vízsugárral távolítsuk el a feloldott réteget. Magasnyomású készülék használatakor e vegyszert először gyenge vízsugárral le kell öblíteni. Nehezen rétegteleníthető sablonokhoz, ill., ha nem áll rendelkezésre magasnyomású berendezés, a por fel is oldható kevés vízben. Így magasabb koncentráció érhető el, mellel megkönnyíthető a rétegtelenítés.

3) Legalább 5 l vizet használjunk a 100 g feloldásához, hogy a kristályosodást elkerüljük.


Alkalmazás

Az emulziók, direkt/indirekt filmek és kapilláris filmek minden szövetfajtánál rétegteleníthetők a FOTECHEM 2044-el. Nyomás után a sablont először a festékmaradványoktól kell megtisztítani, mielőtt azok beszáradnának. A rétegtelenítés meggyorsítása érdekében ajánlott a sablont először zsírtalanítani.

Ügyeljünk arra, hogy a rétegtelenítő folyadék ne száradjon rá a sablonra.

Vízálló emulziók nagyobb koncentrációjú rétegtelenítőt igényelnek. Ilyeneknél (textil) csak 5-10 l vízben oldjuk fel a 100 g FOTECHEM 2044-et.

Alulvilágított sablonokat mindig nehezebb rétegteleníteni. Alkalmatlan tisztítószer használata rétegtelenítési problémákhoz vezethet. Az emulzióhoz alkalmatlan fényforrás használata rétegtelenítési problémákat okozhat. Kémiailag keményedett emulziók nem rétegteleníthetők.


Munkahelyi egészség és biztonság

Figyelem: a termék csak ipari alkalmazásra alkalmas.  A pornak égést serkentő hatása van, szerves anyagokkal és fémporokkal gyúlékony elegyet alkothat. Elkülönítve tároljuk, melegtől védve. Tartsuk távol gyermekektől. Használatakor húzzunk kesztyűt. Ha szembe kerül, vagy a bőrrel érintkezik, azonnal mossuk le bő vízzel.

 

 

 
 

© 1990 - 2021 colorplan.hu - Minden jog fenntartva!