Elindult webáruházunk! Rendeljen online! --> szitafestekbolt.hu

Colorplan Kft. H-CS: 09.00 - 16.00   P: 09.00 - 14.00           Üzlet: +36 30 617 4224         Üzem: +36 26 342 807

Logo
Colors from Hungary Hazai gyártású szitafestékek és segédanyagok

Oldószerbázisú-Unicolor-VY

Univerzális, oldószerbázisú szitanyomó pép

Tulajdonságai

Lassú, zselés állagú, magasfényű szitafesték, amely az UNICOLOR mintakártya szerint 14 standard, 3 arany, 1 ezüst színben kapható, illetve a Panton skála bármely színárnyalata szerint külön megrendelhető.


Nyomathordozók

  • Papír, karton, lágy és kemény PVC, polisztirol

Hígítás

  • 0-20 %

  • Univerzális hígítóval

  • Univerzális, a száradást lassító adalékkal - finom felbontású részletes minták nyomása esetén

  • UNIGÉL - univerzális lassító pasztával, melynek használatakor a viszkozitás nem változik, de használata fényes hatás elérésekor nem javasolt, mert mattító hatású.

Nyomás

A szitafestéket nyomás előtt alaposan fel kell keverni.

Ajánlott szitaminőség: poliészter monofil 90 - 150-ig.

Ajánlott fotóemulzió: FOTECOAT 1570, 1019, 1010, 1975.

Kiadósság

120-as szövetekkel nyomva 65-70 m2/kg.

Száradás

Hőlégfúvós szárítóban (40-50oC) 0-25 mp. Levegőn történő szárítás esetén a száradási idő lassúbb, az alapanyagtól és a munkahelyi körülményektől függően változik.

Figyelmeztetés

Az UNIVERZÁLIS LASSÍTÓ ADALÉK használata a száradási értékeket a fent megadottakhoz képest jelentősen megváltoztatja. Különösen lágy PVC ponyvák esetén a lassító adalék alkalmazása a nyomott felület ragacsossá válásához vezethet.Az oldószernek az alapanyagba való lehúzódása miatt (oldószer retenció) a nyomat a látszólagos száradást követően több nap elteltével is ragadóssá válhat.A jelenség elkerülhető a lassító adalék mellőzésével, illetve, ha a szárítás hidegen, de nagy mennyiségű levegővel történik.

Kiegészítő

UNICOLOR VY lakk: fényes, gyorsan száradó lakk felületnyomáshoz. Ezek a festékek különböző szemcseméretű pigmentekkel készülhetnek. A nyomat maximális csillogása érdekében felhasználunk olyan pigmenteket is, amelyek maximum 90-es finomságú szitaszövettel nyomhatók.

 

Megjegyzés

Kérjük, hogy a szérianyomás előtt minden esetben végezzen próbanyomást. Győződjön meg, hogy a megfelelő valódisági értékek az aktuális alapanyagra az Ön technológiai körülményei között elérhetők-e!

 

 

 
 

© 1990 - 2021 colorplan.hu - Minden jog fenntartva!