Katalizátor SV

Katalizátor a PRINTEX márkájú vizesbázisú nyomópépekhez


Alkalmazása

A KATALIZÁTOR SV-t közvetlenül a nyomás előtt kell a PRINTEX típusú nyomópépekhez keverni az alábbi receptúra szerint:

PRINTEX B, SL, BS,LX, EL / 99,5%
KATALIZÁTOR SV / 0,5 - 2%

PRINTEX F, FEL 45, LAKK NX, FLX,
FA, GL, AE, / 99,0%
KATALIZÁTOR SV / 1,0 - 3,0%

Védőkesztyű és szemüveg használata kötelező!

A nyomat rögzítése

A KATALIZÁTOR SV-vel kevert nyomópépeket természetes szálból készült jó nedvszívóképességű textíliák esetén nem kell hőkezelni. A nyomópép térhálósodása a nyomat természetes száradása után 24 órával bekövetkezik. A nyomat valódisági értékei (mosás és dörzsállóság) azonosak vagy valamivel jobbak lesznek, mintha hőkezelést igénylő nyomópéppel nyomtuk volna.

Szintetikus textíliák nyomásakor a Katalizátor SV adagolásával a hőrögzítést alacsonyabb hőmérsékleten lehet elvégezni, így elkerülhető a textíliák károsodása illetve /előszínezett anyagok esetén/ a természetes migráció.

Javasolt rögzítési körülmények:

Tárolása

Száraz, fagymentes helyen. A KATALIZÁTOR SV erősen nedvszívó (higroszkópos) tulajdonságú, ezért víz, pára nem érheti. A bekevert nyomópépet lehetőség szerint 1 napon belül el kell használni. A nyomópép hosszabb állás során erősen besűrűsödik, nyomása emiatt nehézzé válik, az eredeti szín intenzitása az idők múlásával fokozatosan csökken.

 

Megjegyzés

Kérjük, hogy szérianyomás előtt minden esetben végezzen próbanyomást. Győződjön meg, hogy a megfelelő valódisági értékek az aktuális alapanyagon az Ön technológiai körülményei között elérhetők-e!