Printex Lakk NX

Vizesbázisú színezetlen fedőnyomópép


Kémiai felépítés: Színezetlen, formaldehidmentes paszta. Anionaktív műgyanták és szintetikus sűrítők vizesbázisú diszperziója

Megjelenés: Sűrű, fehér paszta

pH-érték:7.5-9

Viszkozitás: 25.000-30.000 mPas Haake-féle rotációs viszkózi-méterrel mérve

Tárolás:

Sugárzó hőtől és fagytól védve, lezárt edényben

Alkalmazás

A Printex Lakk NX nyomópép segítségével különösen élénk színű nyomatokat kászíthetünk színes textíliákon. A nyomat fogása lényegesen lágyabb a szokásos titándioxid-bázisú fedőnyomópépekénél, a színezéshez jelentősen kevesebb pigmentre van szükség. A Printex Lakk NX-et használva jobb eredménnyel használható a köztes szárítás nélküli (nedveset a nedvesre) nyomótechnika, noha tökéletes minőséget legtöbbször csak köztes szárítás segítségével lehet elérni.

A Printex Lakk NX-ből készített színes fedőnyomópépek sokkal kiadósabbak, mint a titándioxid bázisúak, mivel az árura nyomott festék mennyisége a térfogattal és nem a fajsúllyal arányos. A Printex Lakk NX fajsúlya 1 kg/dm3, míg a titándioxid bázisúak 1,2 - 1,5 kg/dm3 között változnak.

Felhasználás

A színezéshez használt pigment minősége jelentősen befolyásolja a nyomat valódisági értékeit (mosás-,dörzsállóság, fényállóság). Tapasztalatunk szerint még piros és kék színek esetén is elegendő 5% pigment hozzáadása. A szitafesték vízzel hígítható és Printex V ill. Printex VA utánsűrítőkkel sűríthető. A szitafesték viszkozitásának csökkentésére víz helyett inkább a Katalizátor D-t javasoljuk, amely igen kis mennyiségben adagolva jelentősen hígítja a nyomópépet.

A nyomás során a Printex Lakk NX-el készített színes szitafestékek úgy viselkednek, mint a nem fedő szitafestékek (transzparensként), fedőképességüket csak a száradás során érik el.

Javasolt szitasűrűség:

Poliészter-Monofil 32-68-ig

Javasolt fotóemulzió

A nyomat hőrögzítése:

hőkamrában: 150 oC-on 3 perc
130 oC-on 5 perc

kontakt hővel: 160-180 oC-on 15-20 mp

Tárolása:

Zárt állapotban, fagytól védve tárolandó. Eltarthatósága 6 hónap. Hosszabb ideig tartó tárolás után alaposan fel kell keverni.

 

Megjegyzés

Kérjük, hogy szérianyomás előtt minden esetben végezzen próbanyomást. Győződjön meg, hogy a megfelelő valódisági értékek az aktuális alapanyagon az Ön technológiai körülményei között elérhetők-e!