Printex FA

Vizesbázisú fedő nyomópép


Kémiai felépítés: Titándioxid, anionaktív műgyanták és szintetikus sűrítők vizes diszperziója

Megjelenés: Sűrű, fehér paszta

pH-érték: 7,5 - 9

Viszkozitás: 25.000 - 30.000 mPas Haake-féle rotációs viszkoziméterrel mérve

Tárolás:

Lezárt edényben +5 és +20 oC között 6 hónapig tárolható. Sugárzó hőtől és fagytól védeni kell.

Alkalmazása

A Printex FA segítségével színes textíliákon magas fedőképességű nyomatokat készíthetünk. Színezéséhez bármely szokásos, a textilnyomáshoz használatos pigment alkalmazható.

Felhasználása

1-5 % Fixirer-2 műgyanta adagolása javítja a nyomat valódisági értékeit, de az áru fogása valamelyest romlik. A Fixirer-2-vel kevert nyomópép fazékideje 3 nap. A nyomópép vízzel hígítható és Printex V ill. Printex VA utánsűrítőkkel sűríthető. A nyomópép viszkozitásának csökkentésére víz helyett inkább a katalizátor D-t javasoljuk, amely igen kis mennyiségben adagolva jelentősen hígítja a nyomópépet.


Javasolt szitasűrűség

Poliészter-Monofil 32 - 68-ig

Javasolt fotóemulzió

Nyomat hőrögzítése

Kontakt hővel 170-180 oC-on 10-20 mp

Tárolása

Zárt állapotban fagytól védve tárolandó. Eltarthatósága: 6 hónap. Hosszabb ideig tartó tárolás után alaposan fel kell keverni.

Ajánlás

A fedő nyomópépek magas szárazanyag tartalmuknál fogva gyorsan száradnak. Az első nyomat készítése előtt érdemes a sablonra nyomóoldalon egy kevés vizet porlasztani. Így elkerülhető a gyors beszáradás. Ha az alkalmazott technológia miatt a két nyomás közötti hosszabb szünetek elkerülhetetlenek, a mintára a nyomópépet vastagon kell teríteni (a sablont fel kell "bőrözni).

Több szín egymás utáni nyomásakor számolni kell azzal, hogy a jó fedőképesség érdekében vastagon nyomott nyomópépet a következő szita "visszaszedi". Tökéletes minőséget csak köztes szárítással lehet elérni. Fényes felületű, rossz nedvszívóképességű vagy döntően szintetikus szálat tartalmazó textíliák esetén a fedő nyomópépekkel nem minden esetben érhető el megfelelő dörzs- és mosásállóság. Különösen a poliamidot és a viszkózt tartalmazó textíliák esetén számíthatnak gyenge valódisági értékekre.

 

Megjegyzés

Kérjük, hogy a szérianyomás előtt minden esetben végezzen próbanyomást. Győződjön meg, hogy a megfelelő valódisági értékek az aktuális alapanyagra az Ön technológiai körülményei között elérhetők-e!