Printex LX - FLX

Vizesbázisú színezetlen és fedőfehér nyomópép 

Felhasználási terület

Szintetikus felületkezelt anyagok (autóponyvák, táskák, esernyők, műanyagzászlók) különösen nagy igénybevételnek kitett textilanyagok (munkaruházat, jeans-termékek kőmosást megelőző nyomásához, stb.)

Kémiai felépítés: Anionaktív műgyanták, szintetikus sűrítő és Titándioxid vizes diszperziója

Megjelenés: sűrű, fehér színű paszta

pH-érték:7-8

Viszkozitás: LX: 25.000 mPas / FLX: 35.-40.000 mPas Haake-féle rotációs viszkózi-méterrel mérve

Tárolás: sugárzó hőtől és fagytól védve, lezárt edényben

Alkalmazás

A Printex LX és FLX nyomópépekkel erős, kopásálló nyomatokat készíthetünk. A nyomat rugalmas, kemény és fényes felületű. Színezéséhez a szokásos pigmentek használhatók. Tartós kültéri nyomatok készítése esetén figyelembe kell venni a pigmentek fényállósági értékeit.

Színezhetőség: LX   0 - 10% pigment

Színes fedő nyomáshoz irányrecept:

35-45% FLX  
40% LX  
1-15% pigment


Hőkezelés: kontakthővel: 170-180oC 10-20 mp

0,5 - 3% Katalizátor SV hozzáadásával a nyomat valódisági értékei jobbak lesznek, illetve a hőkezelés ideje és hőmérséklete csökkenthető. Abban az esetben, ha az alapanyag hőkezelése lehetetlen, 3% Katalizátor SV  alkalmazása mellett a nyomat végleges keménységét 72 óra múlva éri el. A katalizált festék fazékideje a már ismert Printex nyomópépekhez képest lényegesen hosszabb. A katalizált festék nem sűrűsödik.
                                                                  

Javasolt szitasűrűség

32 - 90

Javasolt fotóemulzió

Fotecoat 1010

Fotecoat 1915

Fotecoat 1068


Tárolása

Zárt állapotban fagytól védve tárolandó. Eltarthatósága: 6 hónap. Hosszabb ideig tartó tárolás után alaposan fel kell keverni.

 

Megjegyzés

 Kérjük, hogy szérianyomás előtt minden esetben végezzen próba-nyomást. Győződjön meg, hogy a megfelelő valódisági értékek az aktuális alapanyagon az Ön technológiai körülményei között elérhetők-e!