Katalizátor SV3

Térhálósító adalék a PRINTEX márkájú vizes bázisú szitafestékek, alacsonyabb hőmérsékletű hőkezeléséhez.

Megjelenés: fehér színű folyadék

Adagolás:
3-5% a kész festékhez keverve

Hőkezelés:
Minimum 120 °C a megfelelő ideig

 

Tulajdonságok

Blokkolt izocianát, kifejezett célja, hogy felgyorsítsa az akril polimerek és poliuretánok polimerizációját a textil nyomás esetében.

Alkalmazás

A PRINTEX szitafestékkel nyomott anyagok hőkezelési igénye hőalagútban 150 °C fokon 5 perc (abban az esetben, ha a nyomat teljesen száraz volt hőkezelés előtt). Tapasztalatunk szerint 150 °C-on 5 perc hőkezelés 180 °C –os 20 másodperces vasalásnak felel meg

A 180 °C-os vasalás 150 °C 20 másodperce csökkenthető 3-5% katalizátor használatával. Ha a vasalás 120 °C-on történik lényegesen több időre van szükség. A katalizátor SV3 130°C-on aktiválódik, ezt a hőmérsékletet el kell érni.

A katalizátor SV3- al nyomott anyagok hidegen nem térhálósodnak.

Arról, hogy a hőkezelés megfelelő-e, a következő teszt segítségével győződhetünk meg. A nyomott és hőkezelt minta egyik felét 180°C-on 10 másodpercig levasaljuk. A másik felét ne érje hő!

Ezután az anyagot 60°C-on kimossuk. Ha nem tapasztalunk különbséget az utólagosan hőkezelt és az eredeti rész között a katalizátor mennyisége megfelelő volt. Ha eltérés mutatkozik növelni kell a katalizátor mennyiségét, és/vagy a hőkezelés idejét, mind addig amíg már nem látható mosás után különbség a hőkezelt és az utólagosan megvasalt rész között.

 

Eltarthatóság

A katalizátor SV3 eredeti csomagolásában hűvös helyen 1 évig tartható el. A bekevert festéknek nincs fazékideje. Hosszabb tárolás után a bekevert festéket próbanyomással és hőkezeléssel ellenőrzi kell.

 

Felhasználás szabályai

Az általános higiéniai szabályok az irányadóak, amelyeket általában vegyszereknél alkalmazunk. A mellékelt biztonságtechnikai adatlapon a veszélyt jelenthető anyagok fel vannak tüntetve.

 

Megjegyzés

Kérjük, hogy szérianyomás előtt minden esetben végezzen próbanyomást. Győződjön meg, hogy a megfelelő valódisági értékek az aktuális alapanyagon az Ön technológiai körülményei között elérhetők-e!