Webáruházunkban, könnyen, gyorsan rendelhet! Link:  szitafestekbolt.hu

 

Colorplan Kft. H-CS: 09.00 - 16.00   P: 09.00 - 14.00           Üzlet: +36 30 617 4224         Üzem: +36 26 342 807

Logo
Colors from Hungary Hazai gyártású szitafestékek és segédanyagok

Printex F

Vizesbázisú fedőfehér nyomópép

Kémiai felépítés: Titándioxid, anionaktív műgyanták és szintetikus sűrítők vizes diszperziója

Megjelenés: Sűrű, fehér paszta

pH-érték: 7,5 - 9

Viszkozitás: 25.000 - 30.000 mPas Haake-féle viszkoziméterrel mérve

Tárolás:

Lezárt edényben +5 és +20 oC között 6 hónapig tárolható. Sugárzó hőtől és fagytól védeni kell.

Alkalmazása

A Printex F színes textíliák fedőfehér nyomására alkalmas.

Felhasználása

A Printex F nyomásra kész fedőfehér paszta, amely max. 5% színes pigmenttel világos pasztellszínűre színezhető. Az így elkészített színes nyomópépek rendkívül jó fedőképességgel rendelkeznek.

  • A nyomópép vízzel hígítható és Printex V ill. VA utánsűrítőkkel sűríthető. A nyomópép viszkozitásának csökkentésére víz helyett inkább a Katalizátor D-t javasoljuk, amely igen kis mennyiségben adagolva jelentősen hígítja a nyomópépet.
  • Abban az esetben, ha olyan textíliát kell nyomni, amely sok szintetikus szálat tartalmaz, valamint magas pigment-tartalom esetén javasoljuk 1-8 % Fixirer-2 reaktív műgyanta adagolását. A Fixirer-2  javítja a dörzs- és mosásállóságot, de kedvezőtlenül hat a textília fogására.
  • A Fixirer-2 -vel kevert nyomópép fazékideje 3 nap.
  • Katalizátor SV 0,5-1% hozzákeverésével a nyomatok szobahőmérsékleten rögzülnek és utólagos hőkezelést nem igényelnek. A Katalizátor SV-t csak döntő részben természetes szálas anyagot tartalmazó textíliák esetén javasoljuk használni, és hatásosságáról minden esetben próbanyomatok készítésével kell megbizonyosodni.
  • AKatalizátor SV-vel kevert nyomópépek fazékideje 24 óra.

Színezését nem javasoljuk.


Javasolt szitaminőség

32 - 54

Javasolt fotóemulzió

Nyomat hőrögzítése

kontakt hővel 170-180 oC-on 10-20 mp

Tárolása

  • Zárt állapotban fagytól védve tárolandó. Eltarthatósága: 6 hónap.
  • Hosszabb ideig tartó tárolás után alaposan fel kell keverni.

Ajánlás

A fedő nyomópépek magas szárazanyag-tartalmuknál fogva gyorsan száradnak. Az első nyomat készítése előtt érdemes a sablonra nyomóoldalon egy kevés vizet porlasztani. Így elkerülhető a gyors beszáradás. Ha az alkalmazott technológia miatt a két nyomás közötti hosszabb szünetek elkerülhetetlenek, a mintára a nyomópépet vastagon kell teríteni (a sablont fel kell "bőrözni).

Több szín egymás utáni nyomásakor számolni kell azzal, hogy a jó fedőképesség érdekében vastagon nyomott nyomópépet a következő szita "visszaszedi". Tökéletes minőséget csak köztes szárítással lehet elérni. Fényes felületű, rossz nedvszívó képességű vagy döntően szintetikus szálat tartalmazó textíliák esetén a fedő nyomópépekkel nem minden esetben érhető el megfelelő dörzs- és mosásállóság. Különösen a poliamidot és a viszkózt tartalmazó textíliák esetén számíthatnak gyenge valódisági értékekre.

 

Megjegyzés

Kérjük, hogy a szérianyomás előtt minden esetben végezzen próbanyomást. Győződjön meg, hogy a megfelelő valódisági értékek az aktuális alapanyagra az Ön technológiai körülményei között elérhetők-e!

 

 

 
 

© 1990 - 2023 colorplan.hu - Minden jog fenntartva!